Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Τριάδος Χολαργού.

Σε ένα πρωτότυπο αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού –και όχι μόνο- η αγαπητή συγγραφέας Άννα Ιακώβου αφηγήθηκε τη συγκλονιστική ζωή του νεοφανούς Αγίου του 20ου αιώνα Γεωργίου Καρσλίδη. Η συγγραφέας –που έχει γράψει το ομώνυμο βιβλίο για παιδιά- παρουσίασε με τρόπο πολύ γλαφυρό ιδιαίτερα τα παιδικά χρόνια του Αγίου στον Πόντο και τη Γεωργία, και για πολύ μεγάλη διάρκεια κέρδισε το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των γονέων και των Κατηχητών, που την παρακολουθούσαν.

Η μορφή του Αγίου ταπεινή και ανδρεία, γεμάτη αυστηρότητα για τον εαυτό του και επιείκεια για τους άλλους. Η ζωή του μια συγκλονιστική περιπέτεια που ξεκινά στην Αργυρούπολη του Πόντου και συνεχίζεται στην Αρμενία και στις παγωμένες κορφές του Καυκάσου. Από εκεί το μικρό παιδί από τον Πόντο βρίσκεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, όπου αργότερα γίνεται και η μοναχική του κουρά. Ακολουθεί η φυλακή, τα βασανιστήρια, η θανατική εκτέλεση από την οποία σώζεται θαυματουργικά. Φθάνει τελικά στην περιοχή της Δράμας όπου ιδρύει το περίφημο σήμερα μοναστήρι της Σίψας και γίνεται ο πατέρας, ο παρηγορητής και ο πνευματικός οδηγός των κατατρεγμένων προσφύγων της περιοχής. Στο τέλος η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και υπέγραψε στα βιβλία των.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις του καλλιτεχνικού διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει για την ιεραποστολική χρονιά 2015-2015 το Γραφείο νεότητος με θέμα «Οι Άγιοι του 20ου αιώνα μιλούν στα παιδιά και τους νέους του 21ου αιώνα».

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν καλούσε ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος π. Συμεών Βενετσιάνος –ο οποίος μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους τους πατρικούς χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου- και τις δωροεπιταγές για προμήθεια παιχνιδιών και βιβλίων έδιναν ο π. Νικόλαος Σιάτος, αρχιερατικός επίτροπος της 20ης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και ο π. Πέτρος Κανναβός, ιερεύς νεότητος της ενορίας Αγ. Τριάδος Χολαργού.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
• 13 ατομικά έργα (3 παιδιών προσχολικής ηλικίας, 3 παιδιών Α΄ και Β΄ Δημοτικού, 3 παιδιών Γ΄ έως Στ΄ Δημοτικού, 4 παιδιών Γυμνασίου
• Ένα συλλογικό έργο ειδικής κατηγορίας (δημιουργία ψηφιακού δίσκου CD από τα παιδιά)
• Ένα συλλογικό έργο για τη δημιουργία ποιήματος
• Τρία ομαδικά έργα παιδιών Δημοτικού
• Τρία ομαδικά έργα παιδιών Γυμνασίου για τη δημιουργία άλμπουμ και κολλάζ

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητος και το Ίδρυμα ψυχο-κοινωνικής αγωγής και στήριξης «Διακονία» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: