Κυ, 23/06/24 | 17:57

Μοναδικές στιγμές κατά την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Από τα χέρια του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου ξεκίνησε η παγκόσμια λαμπαδηδρομία για την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Προσκυνητές από δεκάδες χώρες βρέθηκαν και εφέτος γύρω από το κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου όπου τελέσθηκε η Αφή του Αγίου Φωτός.

Για λογαριασμό της ελληνικής πολιτείας το Άγιο Φώς παρέλαβε από τα χέρια του Πατριάρχη ο Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης ορθοδοξίας κ. Γιάννης Αμανατίδης.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραλαμβάνω από τα χέρια σας Μακαριώτατε Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλε το Άγιο Φως, έχοντας την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ την Ελληνική Πολιτεία, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τους άρρηκτους δεσμούς της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα όσο και τον σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού» δήλωσε ο κ. Αμανατίδης.

Συμπλήρωσε πως «Στην Ορθοδοξία δεν φέρουμε τη μνήμη του τάφου, αλλά τη δόξα της Αναστάσεως και στο Φως της Αναστάσεως βλέπουμε το φως της ελπίδας, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως κάθε άνθρωπος μοιράζεται τη φλόγα του κεριού του με έναν άλλο».

Είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Φως δεν παραλαμβάνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης αλλά της Βουλής σε μια προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα πως η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πάνω από τα κόμματα.

Την ελληνική αποστολή μετέφερε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της ιερής φλόγας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ