Την λύπη του ποιμνίου αλλά και όλο του κλήρου για την τέλεση των ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, που τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ΙερόΚαθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.

Όπως είπε «Λυπούμαστε, διότι η Ακολουθία αυτή γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ο λαός μας, που τόσο πολύ αγαπά τους Χαιρετισμούς και τόσο πολύ αναπαύεται με το να έρχεται στον ναό για να υμνεί και να δοξάζει την Παναγία, δεν μπορεί να μετέχει. Και, ασφαλώς, γνωρίζουμε ότι ο πόνος του, όπως και ο δικός μας πόνος, είναι μεγάλος».

Ο κ. Μακάριος εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τους πιστούς, που το τελευταίο διάστημα είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τις Ιερές Ακολουθίες, τις τελετές και τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται στις εκκλησίες της Αυστραλίας και έσπευσε να τους παροτρύνει να έχουν πίστη και ελπίδα στον Θεό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς οι Χριστιανοί φαίνεται κατά πόσο πιστεύουμε στον Χριστό και στην Αγία μας Εκκλησία, όχι όταν είμαστε σε καιρούς ευημερίας, αλλά όταν αντιμετωπίζουμε θλίψεις.

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας, ενώ παρακάλεσε τους ευσεβείς πιστούς να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι συνθήκες της τρέχουσας δοκιμασίας μπορούν να αποδώσουν περισσότερους πνευματικούς καρπούς.

«Τώρα είναι μία πρόκληση για όλους μας, για να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στον Χριστό και στην Αγία του Εκκλησία» είπε , ενώ υπογράμμισε ότι «Ο καρπός των δωρεών του Αγίου Πνεύματος έρχεται μέσα από τη δοκιμασία και μέσα από τη θλίψη και τον πόνο και δοκιμασίες».

Ετικέτες: