ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Την απόφαση ότι το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Μελβούρνη, Αγ. Ιωάννης, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα της Μελβούρνης δεύτερης και τρίτης γενιάς, θα συνεχίσει το έργο του και δεν θα βάλει «λουκέτο», παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια

, εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος κατά την επίσκεψή του σ’ αυτό.

«Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Αυστραλία άκουσα πολλές φορές γι’ αυτό το σχολείο και πολλές συμβουλές. Και μου αρέσει να ακούω γιατί δεν θέλω να παίρνω αποφάσεις βιαστικές. Κάποιοι μου είπαν ότι αυτό το σχολείο δεν έχει μέλλον. Αλλά εγώ από τη στιγμή που έφτασα σ’ αυτό το σχολείο είδα τα παιδιά, τους δασκάλους, τους καθηγητές και το προσωπικό έλαβα ένα μήνυμα από το Θεό, ότι αυτό το σχολείο έχει μεγάλο μέλλον. Και εγώ προσωπικά ως Αρχιεπίσκοπος και η Αρχιεπισκοπή θα το στηρίζουμε αυτό το σχολείο. Και αν ακούτε φήμες και κάποιους να λένε ότι αυτό το σχολείο θα κλείσει να δώσετε αυτό το μήνυμα και να διαβεβαιώσετε όλους προς κάθε κατεύθυνση ότι το σχολείο όχι μόνο δεν θα κλείσει αλλά και θα προχωρήσει και θα δείτε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέλλον για αυτό όπως εμείς οι μεγαλύτεροι το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές. Θα στηρίζουμε το σχολείο και σας παρακαλώ και εσάς να συνεχίσετε να το στηρίζεται» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η πολύ σημαντική αυτή δήλωση του Αρχιεπισκόπου, αποτελεί σημαντική δέσμευση εκ μέρους του, μία δέσμευση που έρχεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την ενθρόνισή του και στο πλαίσιο της γενικότερης προσέγγισής τους προς του νέους της ομογένειας, τους οποίους όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως δηλώσει θέλει να πλησιάσει με απώτερο στόχο να ακούσει τις ανησυχίες τους ενισχύοντας, αποκαθιστώντας αλλά και δημιουργώντας δεσμούς μεταξύ της νέας γενιάς, της εκκλησίας και της ελληνορθόδοξης πίστης.

Επίσης ο κ. Μακάριος επισκέφθηκε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του νηπιαγωγείου του σχολείου Alphington Grammar, όπου τo σχολείο γιορτάζει φέτος 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον εκπαιδευτικό χώρο.

Ο κ. Μακάριος επισκέφθηκε την πτέρυγα του σχολείου όπου στεγάζεται το νηπιαγωγείο και το δημοτικό. Ξεκίνησε απ΄το νηπιαγωγείο όπου έμεινε αρκετή ώρα και έγινε κι εκείνος μαθητής αφού κάθισε ανάμεσα στους μικρά παιδάκια και έπαιξε μαζί τους παιχνίδια. Φαίνηκε να τον διακατέχει μια ιδιαίτερη χαρά που ήταν αναμεσα στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και δεν αρνήθηκε σε κανένα παιδάκι που ήθελε να παιξει μαζί του. Μάλιστα έδειξε πολλή υπομονή όταν τους μάθαινε παιχνίδια.

Aμέσως μετά επισκέφθηκε την πτέρυγα επιστημών του σχολείου όπου στεγάζονται τα εργαστήρια φυσικής, χημείας και τεχνολογίας. H νεόδμητη πτέρυγα βρίσκεται σε κτίριο του σχολικού συγκροτήματος που ανακαινίστηκε προσφατα και ο αρχιεπισκοπος είχε την ευκαιρία να δει τις νέες εγκαταστάσεις. ‘Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παιδαγωγική προσέγγιση του σχολείου, τα ενδιαφέροντα των μαθητών, τις μεθόδους διδασκαλίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σχολείου και είχε μια εγκάρδια συζήτηση με την δρ Νίκου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μακάριος είπε πως “Το Alphington Grammar είναι ένα θαυμάσιο σχολείο. Είχα την χαρά σήμερα να περάσω από όλους τους χώρους, να γνωριστώ με την κυρία διευθύντρια η οποία μας έδωσε πολλά φώτα για να ακολουθήσουμε κι εμείς μία νέα πορεία για το σχολείο που ανήκει απευθείας στην αρχιεπισκοπή, το σχολείο του Αγίου Ιωάννου. Χαίρομαι πάρα πολύ και δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες, γι’ αυτό το σχολείο, στους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους εδώ, στους δασκάλους που εργάζονται εδώ, στη διευθύντρια, γιατί πραγματικά είναι μια πάρα πολύ θαυμάσια δουλειά.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: