Κατά 30% έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των εμπερίστατων οικογενειών ή των μεμονωμένων ατόμων, που προστατεύει και ενισχύει η Μητρόπολη Πατρών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από το γενικό και τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Μητροπόλεως.

Είναι ένας αριθμός που «φωνάζει» για το βάθεμα των συνεπειών της κρίσης και την ανάγκη να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές της Αυτοδιοίκησης, που όμως αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης αλλά και απώλειας προσωπικού, όπως έδειξαν οι τελευταίες περιπέτειες του Δήμου Πατρέων.

Πάντως, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ζήτησε από τους ιερείς που είναι υπεύθυνοι των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων να προχωρήσουν σε πλήρη και λεπτομερή καταγραφή των ατόμων ή των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ενισχύονται ή προστατεύονται από την Εκκλησία.

Ταυτόχρονα θα δοθούν στοιχεία εάν τα άτομα ή οι οικογένειες ενισχύονται εκτός από το φιλόπτωχο της ενορίας τους και από την Τράπεζα Τροφίμων ή άλλους φορείς κοινωνικής υποστήριξης.

«Διαπιστώνομε σημαντική αύξηση των συνανθρώπων μας που χρειάζονται προστασία και στήριξη. Τα στοιχεία αυτά τα χρειαζόμαστε για να ενημερώσουμε την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες από την Αρχιεπισκοπή και όλες τις Μητροπόλεις, ώστε να γνωρίζει σε πραγματικά μεγέθη ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται σε όλη τη χώρα μας» είπε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά.

Διευκρίνισε πως η συζήτηση για το έργο φιλαλληλίας που επιτελεί η Μητρόπολη Πατρών έγινε στη διάρκεια ιερατικής συνάξεως που πραγματοποιήθηκε στον ναό του Αγίου Ανδρέου. Στη σύναξη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των ιερών ναών και οι υπεύθυνοι του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

«Επρόκειτο για μια από τις συνάξεις που πραγματοποιούμε σε τακτά διαστήματα με τους ιερείς μας, για να συζητούμε θέματα πνευματικής και φιλανθρωπικής διακονίας, αλλά και για διοικητικά ζητήματα» τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Σημείωσε δε πως η επόμενη ιερατική σύναξη είναι προγραμματισμένη για την ερχομένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 10 έτη από τη χειροτονία του κ. Χρυσοστόμου ως Μητροπολίτου Πατρών, στον καθεδρικό ναό της Μητροπόλεως Αθηνών από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο. Μία ημέρα νωρίτερα είχε εκλεγεί από την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Πατρών.

 ΠΗΓΗ: pelop.gr / Συντάκτης Γωγώ Κάραλη

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: