Κυριακή 22 Μαΐου 2022 | 23:55

Αστυνομική δύναμη έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μικρή ομάδα της αστυνομίας βρέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα παρόμοια με αυτά που συνέβησαν την Κυριακή των Βαϊων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που απέστειλε η Μητρόπολη Κερκύρας, ομάδα αστυνομικών φυλά τις εισόδους του ναού, απαγορεύοντας στον κόσμο να εισέλθει.

Ήδη από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Νεκτάριος, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να δοθεί άδεια ώστε με την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή κληρικών να τελεστεί σήμερα με στοιχειωδώς αξιοπρεπή κατά την παράδοση τάξη εντός του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα η λιτανεία του Επιταφίου του Χριστού και του ιερού σκηνώματος του Αγίου, καθιερωμένη εδώ και 500 χρόνια.

Στον μητροπολίτη Κερκύρας απάντησε με επιστολή η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην οποία αναφέρει ότι δεν μπορεί να δοθεί τέτοια άδεια λόγω του κορονοϊού.

Κατόπιν τούτων, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να επισφραγίσει με την παρουσία του μια τέτοια παραβίαση της κερκυραϊκής τάξης, για την οποία παραβίαση θεωρεί υπεύθυνη αποκλειστικά την ελληνική πολιτεία, αποφάσισε να μην παραστεί στη λιτή περιφορά του σκηνώματος του αγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ