Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων των Κωφών «Προφήτης Ζαχαρίας» ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο ιερό παρεκκλήσιο του Συλλόγου στο κέντρο της Αθήνας.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Παύλος Παυλίδης στον οποίο έχει ανατεθεί και η πνευματική μέριμνα του Συλλόγου, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων κωφών της Αθήνας, αλλά και της Περιφέρειας, καθώς και τα μέλη τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και την συγκίνησή του που βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο κάνοντας αναφορά στον μακαριστό μητροπολίτη Νικόδημο Γραικό, ο οποίος ήταν γνωστός για την αγάπη και την μέριμνα του για τους κωφούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, όπως είχε υποσχεθεί, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το κτήριο το οποίο μπορεί να φιλοξενεί και να στηρίζει τα μέλη των συλλόγων, ιδίως τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και τους κάλεσε να εξετάσουν κάποια ζητήματα που τα ίδια τα μέλη θεωρούν ότι τους απασχολούν επισημαίνοντας πως αν αυτά λυθούν το έργο είναι στην διάθεσή τους.

Στη συνέχεια πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων από όλη την Ελλάδα ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και την αγάπη του υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του συγκεκριμένου Κέντρου που θα στηρίξει ηλικιωμένους και ανήμπορους κωφούς.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάκης Αδαμόπουλος / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από Συνοδικές Επιτροπές και Συνοδικές υπηρεσίες. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: