Ενοριακά

Αρχιερατικό συλλείτουργο στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν και φέτος τα «ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2018» στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην Πεύκη.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου από την Μητρόπολη Ρόδου την οποία συνόδευσε ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος και υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και Θηβών Γεώργιος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Γεωργίου συμπαραστατουμένου από τον Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο και τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Κύριλλο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου και των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στους γύρω δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΔΟΧΗ & ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΔΩ

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχήθηκε «έτη πολλά κ ευλογημένα» στον ομόλογό του Μητροπολίτη Θηβών για τα δέκα χρόνια Αρχιερατείας που συμπληρώνει φέτος.

Ο κ. Γεώργιος στην ομιλία του παρότρυνε τους πιστούς να πορευθούν στη ζωή και τις δυσκολίες αυτής με το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου. «Η σημερινή μας πορεία να είναι μία έμπρακτη μαρτυρία. Άλλωστε στα χρόνια του Αποστόλου Παύλου, όποιος δήλωνε χριστιανός ή μαθητής του Χριστού, σήμαινε αυτόματα και μελλοθάνατος».

Σήμερα κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με το αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και ο Επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος που κήρυξε τον θείο λόγο.

Η σημερινή ακολουθία μεταδόθηκε ζωντανά από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη στις 3 Ιουλίου όταν και η εικόνα του Αγίου Φανουρίου θα επιστρέψει στον ομώνυμο ναό στην Ρόδο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ιλίου: «Το σημάδι του Σταυρού είναι αυτό που χαρακτηρίζει όσους βρίσκονται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολόλαμπρη η Γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Ιλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο Λαρίσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η πανήγυρη της Αγίας Γλυκερίας στην Μητρόπολη Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου