Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκης, επί τη εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου . Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, Γέρων Σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου, συλλειτουργούντων του Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου και του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ιερείς της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Επίσκοπος κ. Ιάκωβος ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις αποστολικές γραφές, όπως εκείνες καταγράφησαν από τους Αποστόλους. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Ο λόγος του Θεού ότι “ήγγικεν η βασιλεία Του, θα πρέπει να είναι σε συνεργασία με την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων”.

Επιπλέον, τόνισε πως “Δε μπορεί κανείς να λογίζεται μέλος της Εκκλησίας χωρίς το στοιχείο της αποταγής από τα υλικά και εγκόσμια αγαθά. Ο καθένας από εμάς οφείλει να υπερβεί το ανθρώπινο επίπεδο, να δέχεται τα μηνύματα του Θεού, χωρίς να τα εκλογικεύει και να τα βιώνει κάτω από το πρίσμα της αιωνιότητας. Οφείλει επίσης να συνεργάζεται με τους συνανθρώπους του, για τη μεταφορά και διάδοση του μηνύματος του Ευαγγελίου”.

Κλείνοντας την ομιλία του, δήλωσε πως Δεχόμαστε τον Λόγο του Θεού με τις πράξεις μας, όχι για να ανήκουμε σε μία θρησκεία, αλλά για να μας ανοιχθεί μία προοπτική μέσω της πίστης”.

Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιάκωβο, αλλά και τον κ. Ισίδωρο και του ευχήθηκε “καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του”.

Στο ναό φιλοξενούνται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα και η εικόνα της Παναγίας της Γραμμουστιανής από την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Τα ιερά σεβάσματα θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 3 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο λαμπρός εσπερινός και η λιτανεία στους Αγίους Αποστόλους Πεύκης