Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 12:50

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Χαράλαμπο Λαρίσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε την παραμονή της εορτής, ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους, στον περιώνυμο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Του, στην Λάρισα.

Στην ιερά αυτή ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισος, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγχοροστάτησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, αφού καλωσώρισε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε ευγνωμόνως για την παρουσία τους στην εορτή του μεγάλου Αγίου μας, όπως είπε, εκήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύσας το περιεχόμενο της εικόνας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, που ιστορείται να συντρίβει τον διάβολο, ενώ αναφέρθηκε στους τρόπους (ταπείνωση, άσκηση των αρετών, νίκη των τριών θανασίμων αμαρτημάτων, φιλοδοξίας, φιλαργυρίας, φιληδονίας) με τους οποίους ο πιστός χριστιανός καταρρίπτει το κράτος του διαβόλου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πατέρες και έψαλαν μελίρρυτα οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Ναού, ο χοροστατήσας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και την διαρκή πνευματική του στήριξη, ευχήθηκε την χάρη, την ευλογία και την δύναμη του Αγίου Χαραλάμπους, στην ζωή και το έργο όλων των πιστών, ενώ ένδακρυς εζήτησε τις θερμές προσευχές όλων για το επιτελούμενο στην χώρα της Γκάνας και σε όλη την Αφρικανική γη πλούσιο ιεραποστολικό έργο.

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, όπου φυλάσσεται και η θαυματουργός και χαριτόβρυτη, παλαιά, εφέστιος ιερά εικόνα του Αγίου.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και συνιερούργησε μαζί του ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος και ευγνωμόμος ευχαρίστησε τον Τρικαλινό Ιεράρχη για την χαρά και την τιμή της παρουσίας του. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος, ο οποίος ανέλυσε εκ του απολυτικίου του εορταζομένου Αγίου το «λύχνος αείφωτος», ομιλήσας περί του πώς ο άγιος από της νεότητός του έως και της γεροντικής του ηλικίας κατεστάθη φως για τους βυθισμένους στο σκότος της αγνοίας και της ειδωλολατρείας συνανθρώπους του.

Στο τέλος της ευχαριστιακής συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ευχαριστώντας τον οικείο Ιεράρχη και τους πατέρες για την αγάπη τους, ευχήθηκε δια θερμών λόγων τόσο στον Σεπτό Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, όσο και τον φιλόχριστο και όντως φιλάγιο λαό του Θεού να έχουν πάντοτε μέσα στην καρδιά τους την χάρη του Θεού και να λάμπουν από χαρά και αγαλλίαση, όπως έτσι έλαμπε ο άγιος Χαράλαμπος, ακόμη και την συγκλονιστική ώρα του φρικτού μαρτυρίου του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ