Ενοριακά

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Του Αναστάσιου Βόπη / Orthodoxia.info

Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού, όπου από χθες, βρίσκεται η τιμία χείρα του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω.

Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονύσιος και ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

Το θείο λόγο, κήρυξε ο κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο άνθρωπος για την σωτηρία της ψυχής του και μεταξύ άλλων τόνισε πως  «Ίσως οι περισσότεροι από εμάς τους ανθρώπους, δεν έχουμε εκτιμήσει, ποιό είναι το μεγαλύτερο κέρδος στον κόσμο και ποιά είναι η μεγαλύτερη ζημία. Το μεγαλύτερο κέρδος, δεν είναι, να κερδίσεις τον κόσμο και την κοσμική ζωή με όλες τις πρόσκαιρες απολαύσεις, τις οποίες, αναμφισβήτητα δεν απορρίπτουμε, ούτε περιφρονούμε, όταν είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής».

Προ της απολύσεως, ο προϊστάμενος του Ναού, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Κλήμης Φιλίππου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του, προς το πρόσωπο του κ. Διονυσίου και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Με την παρουσία σας και μόνο μας διδάσκεται».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ευρίπου: «Ο Σταυρός για τον Χριστιανό είναι πορεία αγώνα και θυσίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συγκίνηση στην πρώτη χειροτονία του Επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου

Σπύρος Παπαγεωργίου

O πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή της χείρας του Αγ. Διονυσίου στην Αγία Ματρώνα Ν. Ερυθραίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Βόλος υποδέχθηκε την χείρα του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης

Θεσπιών: «Ο Θεός αγάπησε την πόρνη ύπαρξη του καθενός μας»

Μαρκος Παπαγεωργίου