Με λαμπρότητα εορτάστηκε η πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος στην Μητρόπολη Κηφισίας και τον εορτάζοντα ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Κηφισιά.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ επίσης έλαβαν μέρος ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Κύριλλος.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του ναού, τίθεται σε προσκύνηση η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας από την ομώνυμη μονή της Μεσσηνίας η οποία θα παραμείνει έως τις 10 Ιουνίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ο οποίος αναφέρθηκε στους καρπούς του Αγίου Πνεύματος λέγοντας ότι “τα χαρίσματα ‘του Αγίου Πνεύματος είναι καρποί, που προσφέρονται στον άνθρωπο. Εκείνος με τη σειρά τους για να τους δρέψει, οφείλει να τηρεί μία στάση ζωής, όχι τόσο ατομική όσο κυρίως συλλογική. Αποδεχόμενοι τον συνάνθρωπο και προσφέροντάς του αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη, ενεργοποιούνται τα χαρίσματα αυτά. Ο κάθε ένας από εμάς είναι εκφραστής και φορέας των καρπών αυτών προς τον πλησίον. ”

Τόνισε επίσης πως “Δεν έχει νόημα να είναι κάποιος πράος, εάν δε μεταδίδει τη στάση αυτή και στον άλλο. Ή να αισθάνεται ελεύθερος, εάν δε γνωρίζει πως, τα όρια της ελευθερίας δεν είναι ο δικός του ατομισμός, αλλά ο τρόπος που προσεγγίζει τον συνάνθρωπο”.

Ο κ. Χρυσόστομος συνέχισε “Το Άγιο Πνεύμα χαριτώνει τον άνθρωπο, τον απομακρύνει από οτιδήποτε τον οδηγεί στη φθορά, την καταστροφή και τον όλεθρο. Εκφράζει τη χαρά και τη γαλήνη. Το να αισθάνεται κανείς ειρηνικά στη ζωή του, αλλά να μη μπορεί να συμβάλει στο γενικότερο συμφέρον, είναι επί ματαίω.

Έκλεισε ευχόμενος “Να γίνει ο κάθε ένας από εμάς ο φορέας και ο εκφραστής, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τους καρπούς του Αγίου πνεύματος. Να το αποδεχτούμε χωρίς περιορισμούς. Να πάψουμε να κατανοούμε το ρόλο μας με τρόπο κοσμικό, αλλά με μία οπτική προσφοράς προς τον συνάνθρωπο”.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας ευχαρίστησε τους αρχιερείς που λάμπρυναν την πανήγυρη με την παρουσίας τους, ιδιαιτέρως δε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο που αφενός μεν ευλόγησε την μεταφορά της εικόνας της Βουλκανιώτισσας, αφετέρου φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στο πηδάλιο της των Μεσσηνίων Εκκλησίας και του ευχήθηκε ο Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στα αρχιερατικά του καθήκοντα.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των εικόνων και θα επακολουθήσει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του ναού.

Ετικέτες: