ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ

Η Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων εορτάστηκε σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του, ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του σιμονοπετρίτη μοναχού Ελισαίου Δουσικιώτη. Ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, υπογράμμισε «Να ξέρεις ότι οι Τρικαλινοί θα σε βάλουνε μέσα στην καρδιά τους. Στο λέω εγώ αυτό, που ήρθα ξένος εδώ στα Τρίκαλα και έγινα ο δικός τους άνθρωπος.» ενώ πρόσθεσε πως “εδώ στα Τρίκαλα, θα συναντήσεις έναν λαό φιλόθεο και φιλάγιο, έναν λαό, που δύσκολα συναντάς σε αυτές τις εποχές. Να ξέρεις, ότι όλοι εδω σήμερα χαιρόμαστε και σε καλωσορίζουμε στο νέο σου σπίτι της ιεράς μόνης Δουσίκου”.

Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.