Πε, 13/06/24 | 1:53

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο του Άργους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η πόλη τους Άργους τιμά τον πολιούχο της Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 3 Μαΐου τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία συγχοροστάστησαν οι Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Άρτης Καλλίνικος, Αργολίδος Νεκτάριος και ο επίσκοπος Ολύμπου Κύριλλος, βοηθός της Μητροπόλεως Ρόδου.

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργείων “Ο ΔΑΝΑΟΣ” Σ. Κωτσοβός, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης και πολύς κόσμος. Την όλη επιμέλεια της εορτής είχαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πέτρου καθώς κι ο Ιερέας του ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ