Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:01

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον Άγιο Νεκτάριο στο Άργος Ορεστικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η τιμή στο πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, του λαοφιλούς αυτού Αγίου της Εκκλησίας μας, είναι έκδηλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ορθοδοξίας.

Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του Αγίου του 20ου αιώνος Νεκταρίου, με επίκεντρο του εορτασμού τον περικαλλή ομώνυμο Ιερό Ναό του Άργους Ορεστικού.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τσάλκας κ. Γρηγόριος (Εκκλησία της Γεωργίας) και συγχοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τσάλκας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία της Γεωργίας) και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προσκύνησαν τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του και εναπόθεσαν τα αιτήματα των καρδιών τους στον θαυματουργό Άγιο.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος αφού αρχικά ευχαρίστησε εκ μέρους και των λοιπών Αρχιερέων τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ για την πρόσκληση και την τιμή της συμμετοχής στην πανήγυρη του Ιερού Ναού, αναφέρθηκε στα χαρίσματα με τα οποία προίκισε ο Θεός τον Άγιο Νεκτάριο.

Ιδιαιτέρως δε στάθηκε στη βιωτή του, η οποία κινούνταν στην αφάνεια εξαιτίας της σπάνιας αρετής της ταπεινώσεως που τον διέκρινε. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο άνθρωπος του Θεού, ο φίλος του Χριστού, το πρότυπο της πνευματικής ζωής που οφείλουμε ως χριστιανοί να ακολουθούμε στην επίγεια πορεία μας, σημείωσε ο κ. Ιωάννης.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Κεχαριτωμένης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ