Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:31

Αρχιερατικό συλλείτουργο για την επέτειο της Μάχης Κιλκίς-Λαχανά – Συνθήματα για Μακεδονία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η ιστορική επέτειος της Μάχης Κιλκίς-Λαχανά, εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στο Κιλκίς

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος συνιερουργούντων των Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.

Στην ομιλιά του ο κ. Δωρόθεος υπογράμμισε την ανάγκη Εθνικής ομόνοιας και ομοψυχίας, ως το μόνο τρόπο αντιμετώπισης των πολλών κινδύνων, που απειλούν την Πατρίδα μας, και απευθυνόμενος προς τους μαθητές και τους νέους, που παρίσταντο με τις σημαίες τους, τους κάλεσε να διατηρήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη των Απελευθερωτικών Αγώνων των Ελλήνων, οι οποίοι, δίνουν πάντοτε σε όλο τον κόσμο το παράδειγμα της αγάπης προς την πατρίδα , τη γλώσσα και τη θρησκεία .

Ακολούθως, τελέσθηκε Δοξολογία και τέλεση Μνημοσύνου των πεσόντων από το Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, ενώ στην κεντρική οδό του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου οι Φιλαρμονικές του Δήμου και του Στρατού παιάνιζαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…», που τραγουδούσαν οι εκατοντάδες των παρισταμένων, ενώ η ιαχή από το άγημα του Στρατού «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» προκάλεσε θύελλα ενθουσιωδών αντιδράσεων.

Στις Εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης , Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζηκώστας, ο Στρατηγός Διοικητής της Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Κιλκίς, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανώσεων και μέγα πλήθος λαού!

Φωτογραφικό υλικό: Ι. Μ. Σύρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ