Την Κυριακή 28 Μαΐου τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ο οικείος Ποιμενάρχης καλωσορίζοντας τους δύο Ιεράρχες εξέφρασε τη χαρά του για την ευλογία που χάρισαν με την παρουσία τους στη Μητρόπολη μας. Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Προικοννήσου μίλησε για την τιμή και τον σεβασμό που τρέφουμε ως Κύπριοι προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου διακονεί, και παρεκάλεσε τον Άγιο Προικοννήσου να κηρύξει, μεταφέροντας λόγο πνευματικό προς το εκκλησίασμα.

Ο λόγιος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, παίρνοντας αφορμή από την εορτή των Αγίων Πατέρων, ανέφερε ότι η εορτή αυτή βρίσκεται ανάμεσα στις δύο μεγάλες Δεσποτικές εορτές, της Αναλήψεως και της Πεντηκοστής.

Αναφερόμενος στην προσφορά των Αγίων Πατέρων είπε ότι οι Πατέρες ως εκφραστές της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος θεολόγησαν και με το λόγο και τα συγγράμματα τους βοήθησαν την Εκκλησία και προστάτευσαν τους πιστούς από τους «βαρείς λύκους», όπως χαρακτηρίζει τους αιρετικούς ο Απόστολος Παύλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τον αοίδιμο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info