Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, πραγματοποιήθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κρήτης κυρού Τιμοθέου Βενέρη (1877-1941) για τη συμπλήρωση εκατό (100) ετών από την εκλογή του σε Επίσκοπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και εβδομήντα πέντε (75) ετών από την εις Κύριον εκδημίας του.

Στο τρισαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ενώ στο Ιερό Μνημόσυνο συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ανδρέας ομίλησε εκτενώς για το βίο, την προσωπικότητα και τα ιστορικά γεγονότα που συνδέθηκαν με το πρόσωπο του αοιδίμου Αρχιερέως, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε και Τρισάγιο στον τάφο του κεκοιμημένου Ιεράρχου.

 

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από Συνοδικές Επιτροπές και Συνοδικές υπηρεσίες. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: