Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 15:50

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος θα ψαλεί την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 15 Μαρτίου, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Ν. Κόσμου.

Στην Ιερά Ακολουθία θα ψάλει χορός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Θα συμμετάσχουν περισσότερα από 250 παιδιά, που διακονούν στο Άγιον Βήμα σε διάφορους Ιερούς Ναούς των Αθηνών. Επίσης, θα συμμετάσχουν υποψήφιοι Κληρικοί και νέοι Κληρικοί, οι οποίοι παρακολουθούν το Εργαστήριο Υποστηρίξεως Υποψηφίων Κληρικών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος θα τιμήσει και θα επιβραβεύσει τα παιδιά και τους νέους που με ζήλο διακονούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες κατά την ώρα της θείας λατρείας, βοηθώντας με ουσιαστικό τρόπο τον λειτουργό Ιερέα.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων, την οποία έχει καθιερώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, την Κυριακή 15 Μαρτίου θα αναγνωσθεί στους Ι. Ναούς η ειδική Συνοδική Εγκύκλιος ενώ εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το πρωί της Κυριακής σε διάφορες ενορίες της Αρχιεπισκοπής. Τέλος, προγραμματίζονται για το καλοκαίρι κατασκηνωτικές περίοδοι για υποψηφίους κληρικούς και νέους κληρικούς, για τα παιδιά του ιερού Βήματος, καθώς και για ιερατικές οικογένειες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ