Δε, 15/07/24 | 19:47

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος: 8 χρόνια απουσίας…

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ένα σύστημα εργαζόταν μεθοδικά και ακατάπαυστα να τον απαξιώνει, να τον εκθέτει, να τον κατακρίνει, να τον χλευάζει και να τον μειώνει. Ο ίδιος όμως δεν φοβήθηκε ποτέ τις εναντίον του επιθέσεις, παρά την πικρία που του προκαλούσαν. Με πολεμούν, έλεγε, γιατί θέλουν να διαλύσουν την Εκκλησία”. Τα λόγια του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ για τον  Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο ήχησαν πιο επίκαιρα από ποτέ, στη φετινή όγδοη επέτειο από την προς Κύριον εκδημία του.

Οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο «Χριστόδουλος όλων των Ελλήνων» μετέβη εις τα ουράνια σκηνώματα για να ιερουργεί στο Επουράνιο Θυσιαστήριο και χθες το πρωί, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τιμήν και μνήμην του Μακαριστού Πρωθιεράρχου. Εκεί βρέθηκαν πνευματικοί αδελφοί, πνευματικά τέκνα, συνεργάτες του Μακαριστού και απλός κόσμος για να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής. Παρέστη συμπροσευχόμενος στο ιερό Βήμα και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημεία της προσωπικότητας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. “Δεν ήταν ηττοπαθής. Υπερασπιζόταν το δίκαιο με όλες του τις δυνάμεις και πίστευε ότι ο πνευματικός ηγέτης προμαχεί και θυσιάζεται για τις αρχές του. Ενδιαφερόταν συνεχώς για τον λαό του Θεού και δεν αδιαφορούσε για τα προβλήματα των ανθρώπων. Ενθουσιαζόταν από τα μεγάλα οράματα για την Εκκλησία, την κοινωνία, την πατρίδα, την οικογένεια και την παιδεία. Αντιμετώπιζε με μακροθυμία την αρνητική στάση και κριτική των εχθρών του, που περιείχε κακότητα, χυδαιότητα, συκοφαντία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανιήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε μνημόσυνο, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Παρέστησαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και  Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Όλοι θυμήθηκαν και συμφώνησαν πως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν απλός και αυθεντικός και προσεφέρθη θυσιαστικά για τον τόπο μας και για την Εκκλησία του Χριστού. Η σύντομη αλλά πληθωρική παρουσία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο τιμόνι της Ελλαδικής Εκκλησίας θα μείνει στην ιστορία ανεξίτηλα χαραγμένη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ