Αποκαλυπτική συνέντευξη στον Φιλελεύθερο παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου μιλάει για πρώτη φορά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ κάνει λόγο για τον θάνατο και την επόμενη ημέρα στο θρόνο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε σε κυπριακό μέσο θέλοντας να γνωρίζει το ποίμνιο της Κύπρου για το πρόβλημά του. «Υπάρχουν στο συκώτι μου δύο ογκίδια. Μου έκοψαν το έντερο, έφυγε το καρκινογόνο, το ένωσαν και μου είπαν πως εκείνο που εναπόκειται πλέον είναι να γίνουν οι χημειοθεραπείες ούτως ώστε αν παρ’ ελπίδα έφυγαν καρκινογόνα κύτταρα και πήγαν οπουδήποτε, με τις χημειοθεραπείες θα σκοτωθούν αλλά και θα συρρικνωθούν τα δύο ογκίδια που είναι στο συκώτι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου και θα υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση των δύο συρρικνομένων όγκων από το συκώτι του, ενώ στέλνει μήνυμα σε όσους δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

«Όσοι έρχονται κοντά μας δεν τους κλείνουμε την πόρτα. Όλους τους βοηθούμε να βρουν την υγεία τους. Πολλές φορές πουλούν την περιουσία τους για να βρουν την υγεία τους. Έχω πει πολλές φορές στον Πρόεδρο της Κύπρου ότι το ΓΕΣΥ πρέπει να γίνει. Του έχω πει όταν έρχονται κοντά μου κύριε Πρόεδρε να ζητήσουν βοήθεια θυμάμαι και την περίπτωση τη δική μου που πήγα δύο φορές στο εξωτερικό για να κάνω επέμβαση στη σπονδυλική μου στήλη, όπως πήγατε κι εσείς στο εξωτερικό για να δείτε την υγεία σας”.

Ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο και για την επόμενη ημέρα στον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τονίζοντας ότι «δεν είναι δική μου η θέση. Είπα ότι δεν πρέπει ν’ αφήνω εκκρεμότητες γιατί πλέον δεν ξέρω πότε φεύγω. Αν φύγω ξαφνικά, δε θέλω ν’ αφήσω κανένα πρόβλημα να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία, όπως βρήκα εγώ».

Τέλος, δήλωσε ότι θλίβεται όταν ακούει κάποιους να προετοιμάζονται για να τον διαδεχθούν, λέγοντας πως “όταν ακούς ότι κάποιοι προετοιμάζονται, θλίβομαι γιατί είναι μικροί και παραμένουν μικροί. Κι είναι κακό κάποιος να παραμένει μικρός. Μέσα στην Εκκλησία πρέπει να παραμένουν σε ένα επίπεδο. Αλλά δε με στενοχωρεί αυτό το θέμα. Λέω άστους».

Ετικέτες: