Απαράδεκτη χαρακτήρισε, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, την απόφαση της τουρκικής πλευράς, να μη δώσει άδεια για λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μάμα στη Μόρφου. Μια λειτουργία που πραγματοποιείτο από το 2004.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου δήλωσε πως αυτή η απόφαση δεν τον εξέπληξε, ήταν κάτι αναμενόμενο, τονίζοντας πως το όχι το ακούμε πολλές φορές.

«Εμείς τους εξυπηρετούμε αρκετές φορές. Ενώ η κυβέρνηση απαγορεύει να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές οι έποικοι, έχω παρακαλέσει το υπουργείο εξωτερικών να έρθουν οι έποικοι, να προσκυνήσουν στο Τεκκέ, χωρίς να κατέβουν για καφέ, ούτε για τίποτε άλλο» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δέχτηκε να κάνει αυτή την παραχώρηση, ως μια συμφωνία με το Μουφτή.

«Ήταν αβαρία για εμάς να δεχτούμε οι έποικοι να έρθουν στις ελεύθερες περιοχές. Σκεφτόμουν χθες να πως: αν δε μας επιτρέπετε, να μην ξαναπεράσουν έστω και έτσι και να πάνε στο Τεκκέ. Βέβαια δεν το έκανα, ευελπιστώντας πως θα ήταν η τελευταία φορά που μας αρνούνται, διότι έχει αρκετά χρόνια που δε ζητούν κάθε μέρα να πάνε σον Άγιο Μάμα. Μια φορά το χρόνο ζητούν να πάνε να κάνουν λειτουργία, όταν γιορτάζει ο καθεδρικός ναός της Μόρφου. Ήταν κάπως απαράδεκτο».

Ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, καταλήγοντας, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός πως, έπειτα από 43 χρόνια συνομιλιών, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, υποστηρίζοντας πως αν δε βάλουμε πάνω σε άλλη βάση το εθνικό θέμα, δε θα φτάσουμε σε ένα σωστό τέλος.

Πηγή: nomisma.com.cy

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: