Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 14:18

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Στη διάθεση της Εκκλησίας της Αλβανίας η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στη διάθεση της Εκκλησίας της Αλβανίας έθεσε την ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ανακουφίσει τον πόνο όσων επλήγησαν βαρύτατα από τον φονικό σεισμό.

Ο κ. Ιερώνυμος επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο, προκειμένου να του εκφράσει την ολόθερμη συμπαράσταση του ιδίου προσωπικώς και της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Εκκλησία της Αλβανίας και τον λαό της γείτονος χώραςγια την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

Μάλιστα ενημέρωσε τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κωστή Δήμτσα να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, αναλαμβάνοντας τον γενικό συντονισμό της αποστολής βοήθειας προς τους πληγέντες.

Αλλά και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε σήμερα επιστολή συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος, κύριε Αναστάσιε, την Υμετέραν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Μετά θλίψεως βαθυτάτης και αλγούσης καρδίας επληροφορήθημεν το γεγονός του έναγχος εν Αλβανία καταστρεπτικού σεισμού και τον συνεπεία τούτου θάνατον και τραυματισμόν πλείστων όσων συνανθρώπων μας.

Εν τη ώρα ταύτη καθ’ ην πενθεί η γείτων ημών χώρα, θρηνούσα επί τοις ερειπίοις των πνευματικών τε και υλικών καταστροφών, επί τοις αστέγοις, τοις πεινώσι, τοις ασθενούσι και αδυνάμοις αδελφοίς ημών, συνωδυνόμενοι και ημείς μετά της σεπτής Ιεραρχίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος και σύμπαντος του ευσεβούς ελληνικού λαού, ευχόμεθα εκ μέσης καρδίας τω Πανοικτίρμονι Θεώ όπως καταπέμψη τω δεινώς δοκιμαζομένω προσφιλεί εν Αλβανία λαώ ευτονίαν, παράκλησιν, υπομονήν, δύναμιν, ελπίδα και ακαταίσχυντον θάρρος δια την αισίαν αντιμετώπισιν της απροσδοκήτου συμφοράς.

Μακαριώτατε, οίκοθεν νοείται, ότι η Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος, θέλει συμπαρασταθεί εμπράκτως εις την, κατά το δυνατόν, ανακούφισιν και ίασιν των πληγών των χειμαζομένων αδελφών ημών και προ τούτο είμεθα ολοθύμως εις την διάθεσίν Σας, δι’ ό,τι η Υμετέρα Μακαριότης κρίνει απαραίτητον.

Επί δε τούτοις, κατασπαζόμενοι και αύθις την Υμετέραν Μακαριότητα, διατελούμεν μετά πολλής της εν Χριστώ αγάπης

+ο Αθηνών Ιερώνυμος, Πρόεδρος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ