Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στην Ακολουθία του Νιπτήρος.

Στην είσοδο του ναού έγινε δεκτός με θέρμη από τους ιερείς και τον κόσμο που τον καλωσόρισε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Μπραχαμίου.

Στο τέλος της ακολουθίας ο προιστάμενος π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την ξεχωριστή και ευχάριστη παρουσία του χαρακτηρίζοντάς την ως παρουσία πνευματικού πατέρα στα πνευματικά του παιδιά με αγάπη και ενδιαφέρον.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε την φιλόξενη ενορία και αναφέρθηκε στη φράση των αποστοίχων του Δοξαστικού “οὐ γὰρ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι” τονίζοντας πως αυτός είναι ο προορισμός όλων μας και κυρίως της Εκκλησίας.

Τους επίκαιρους ύμνους απέδωσαν κατανυκτικά οι Βυζαντινοί χοροί του ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραίτη.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: