Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Μητροπολίτης Κορωνείας δεν έχει εγωισμό»

Στην πορεία του μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα και στο χάρισμα του κηρύττειν αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση βιβλίου του πρώτου σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε πως «η Εκκλησία θέλει το χάρισμά του ο καθένας να το αυξάνει και να το εναποθέτει στην Αγία Τράπεζα για να εκκλησιαστικοποιηθεί. Όταν κάποιος διαθέτει τα χαρίσματά του για το προσωπικό του συμφέρον δεν είναι μόνο εγωιστής αλλά και αιρετικός».

Τόνισε επίσης ότι «ο Μητροπολίτης Κορωνείας δεν έχει εγωισμό. Έχει το χάρισμα να μιλάει ελεύθερα, ωραία, να μην κουράζει με τον λόγο του, αλλά να είναι αγαπητός».

Για το βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει κηρύγματα του μητροπολίτη Κορωνείας μίλησαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Νίκου, εφημέριος του καθεδρικού ναού Αθηνών και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Κολωνός αποχαιρετά τον αρχιμανδρίτη Κλήμη Φίλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής, όχι μια θεωρητική διδασκαλία»

Αναστάσιος Βόπης

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο ομωνύμου Δήμου

Ο Θεσπιών Συμεών για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στην ενορία στη Θεσσαλονίκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Παρουσίαση βιβλίου του Καθηγητή Μιχάλη Μαντζανά: «Η φιλοσοφημένη γυναίκα»