Έκκληση προς πάσα κατέυθυνση για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την ιστορική Δημητσάνα όπου προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων της πολιούχου Αγίας Κυριακής.

«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επανέρθουμε στην μεταξύ μας ενότητα και κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δυσκολιών».

Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό Αγίας Κυριακής, με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και τον Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Στον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «Σήμερα, σε μια εποχή δυσκολιών έχουμε ρίξει το βάρος στους άλλους και όχι στον εαυτό μας» και συμπλήρωσε ότι «αυτός ο τόπος έχει περάσει πολλές κρίσεις και καταφέρνει κάθε φορά, με δυσκολίες βέβαια, να τις ξεπεράσει”.

ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε «Μην υποτιμάμε τον εαυτό μας. Μην τα περιμένουμε όλα από τους άλλους», ενώ αναφερόμενος στην εορταζομένη Αγία Κυριακή είπε «Να αντιγράψουμε τον τρόπο που αντιμετώπισε τα γεγονότα και να πάρουμε κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας δυσκολίες και το δικό μας μαρτύριο»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ECCLESIA.GR

Ετικέτες: