Ως ισχνή μειοψηφία εμφάνισε εμμέσως πλην σαφώς τους μητροπολίτες που παρακολούθησαν χθες το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όταν δημοσιογράφος σημείωσε στον Αρχιεπίσκοπο πως «πήγαν αρκετοί ιεράρχες» η απάντηση του Αρχιεπισκόπου ήταν «μετρήστε τους και να τα πούμε πάλι».

«Ήταν 9, τους μέτρησα» του απάντησε η δημοσιογράφος για να πει με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος «…να αλλά στους 82;».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεκαθάρισε πως Η Ι.Σ έβγαλε μια πολύ επιτυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της, που είναι οτι η Σύνοδος, η Εκκλησία μας δηλαδή, δε δέχεται ούτε το όνομα ούτε παράγωγα. Αλλά όμως πρέπει με σύνεση, με νηφαλιότητα, με ομοψυχία, να σκεφτούμε τι θα κάνουμε παρακάτω. Αυτό με εκφράζει».

Νωρίτερα μάλιστα σημείωσε πως «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε σε αυτόν τον τόπο, τα εύκολα ή τα δύσκολα;» για να απαντήσει ο ίδιος «Εγώ προτιμώ τα δύσκολα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύμφωνα τόσο με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και με τον εκπρόσωπο της ΔΙΣ μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, η Ι. Σύνοδος δεν έχει συζητήσει καν για το θέμα της στάσης της Εκκλησίας απέναντι στα συλλαλητήρια.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πάντως που χθες παρά τις αρχικές του δηλώσεις πως δεν θα συμμετείχε, παρακολούθησε το συλλαλητήριο εξαιτίας του μεγάλου όγκου του κόσμου εξέφρασσε την άποψη πως η ΔΙΣ θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα σημειώνοντας στο Ρ.Σ Θέμα «Νομίζω ότι πρέπει να συζητηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η συμμετοχή της Εκκλησίας ώστε τα πράγματα να συζητηθούν και να γίνει καλύτερη εκτίμηση».

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999