Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:19

Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος: “Το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Φανάρι μας κάνει αισιόδοξους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την εκτίμηση πως το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος, του αυτοανακηρυγμένου Πατριαρχείου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος που φέρει τη θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του αυτοανακηρυγμένου Πατριαρχείου Κιέβου, της παράταξης Φιλάρετου, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι “ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν πήρε αυτό που ήθελε”, ενώ τόνισε πως “δεν παρακάθησε στο προγραμματισμένο γεύμα και αποχώρησε ιδιαίτερα νευρικός, απαντώντας σε Ρώσο δημοσιογράφο που τον ρώτησε για το αποτέλεσμα της συνάντησης “Όλα καλά”.

Ο κ. Ευστράτιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ που σύντομα ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τυπου ότι “πληροφορήσαμε τον Πατριάρχη για την απόφαση να ξεπεραστεί η διαίρεση στην Ουκρανία και να προχωρήσουμε στην παροχή αυτοκεφάλου, η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Τόνισε, επίσης, την πρόταση του Πατριάρχη Μόσχας για να διεξαχθεί μια διεθνής διάσκεψη για το ζήτημα της Ουκρανικής Εκκλησίας, στην οποία όλες οι πλευρές θα εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και τα ιστορικά τους έγγραφα. Μία πρόταση που έπεσε στο κενό, καθώς, όπως τόνισε, μπορεί να συζητηθεί αφού δοθεί η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία”.

Το αποτέλσμα της σημερινής συνάντησης αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «ο διάβολος κρύβεται λεπτομερώς».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ