Δε, 15/07/24 | 19:42

Αρχιεπίσκοπος: “Εκκλησία και Δήμος προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δύο χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι αποστέλλονται σήμερα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ύστερα από συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων.

Σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας και τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους προετοιμασίας των δεμάτων.

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζοντάς τον «χώρο αγάπης» και αναφέρθηκε στην συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη. «Είναι μία περίοδος που δεν πρέπει να μας χωρίζουν πράγματα, αλλά να μας ενώνουν» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ενώνει αυτή την στιγμή Εκκλησία και Δήμο είναι ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις».

Συνεχάρη, επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζοντας την συγκίνησή του για το αποτέλεσμα.

Στην δομή αυτή ο Δήμος υλοποιώντας το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους προετοιμάζει κάθε εβδομάδα 18000 δέματα με τρόφιμα και είδη υγιεινής για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας με την Αρχιεπισκοπή, ενώ σήμερα με αφορμή την εορτή του Πάσχα, διέθεσαν 2000 δέματα με τα απαραίτητα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, τα οποία θα διανεμηθούν σε απόρους των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

«Είναι ένα δύσκολο Πάσχα. Ένα ιδιαίτερο Πάσχα» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνοντας πως «μπορεί να αισθανόμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε πολύ κοντά». Ευχαρίστησε, εξάλλου, την Εκκλησία της Ελλάδος, όχι μόνο για την έμπνευση και καθοδήγηση, αλλά και για την έμπρακτη στήριξη. «Ενώνουμε τις δυνάμεις και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα απαραίτητα και τα αναγκαία σε 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή την στιγμή δοκιμάζονται» υπογράμμισε ο Δήμαρχος και προσέθεσε ότι «δεν θέλουμε κανένας να μείνει μόνος του. Η κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το “μαζί”, είναι η συνεργασία και αποδεικνύεται πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ