Τη σταθερή θέση της Εκκλησίας σχετικά με τη θεία Κοινωνία επανέλαβε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος δίνει σαφή απάντηση σε όσα λέγονται αυτή την περίοδο σχετικά με το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δηλώνοντας για άλλη μια φορά πως “έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της Θείας Ευχαριστίας και το στοιχείο της συναθροίσεως. Δεν συζητείται η Θεία Κοινωνία, η συνάθροιση είναι κάτι διαφορετικό”.

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στις ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προετοιμασία χιλιάδων δεμάτων αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε 10.000 οικογένειες. Η κίνηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε επίσης για το έργο των φορέων της Αρχιεπισκοπής, του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και της “Αποστολής” αλλά και για τη συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων για τους αστέγους της πόλης.

“Η Εκκλησία λόγω του προορισμού της έχει πράγματα σταθερά και έκτακτα. Αυτά είναι έκτακτα και δεν είναι η πρώτη φορά. Έρχονται και παρέρχονται” είπε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ υποστήριξε πως πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες σχολιάζοντας πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης