“Η σημερινή ημέρα είναι μία πρόκληση για εμάς”, υπογράμμισε στο σημερινό του κήρυγμα ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, καθώς πρέπει “να μάθουμε να προσευχόμαστε στην Αγία Τριάδα”, όπως στη συνέχεια εξήγησε.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, που τέλεσε τη θεία λειτουργία της Πεντηκοστής καθώς και τον εσπερινό της γονυκλισίας μαζί με τον επίσκοπο Μελόης Αιμιλιανό στον ιερό ναό Αναστάσεως του Χριστού, στο Κόγκρα του Σύδνεϋ, εξέφρασε την προτροπή “να βάλουμε την Αγία Τριάδα στη ζωή μας. Να παρακαλούμε τους Αγίους, να παρακαλούμε την Παναγία, αλλά πάνω από όλα να παρακαλούμε την Αγία Τριάδα, γιατί η Αγία Τριάδα είναι ο Θεός μας”.

Ο κ. Μακάριος καλωσόρισε, ακόμη, τον νέο ιερατικό προϊστάμενο της ενορίας – που είναι η μεγαλύτερη στην αρχιεπισκοπή Αυστραλίας-, πατέρα Κυριακό Σταυρονικητιανό και κάλεσε τους πιστούς να τον αγκαλιάσουν, να τον στηρίξουν και να του δείξουν την αγάπη, την αφοσίωση και την υπακοή τους, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουν βήματα προόδου.

Στο τέλος της ακολουθίας, νέες και νέοι με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές προσέφεραν λουλούδια στον κ. Μακάριο καλωσορίζοντάς τον στην ενορία τους καθώς λειτούργησε εκεί για πρώτη φορά από την άφιξή του στην αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

 

Ετικέτες: