Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 19:54

Αρχιεπίσκοπος από Έβρο: Ανάγκη για ενότητα αλλά και ευθύνες των Ευρωπαίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Κοντά στους ακρίτες του Έβρου αλλά και στις δυνάμεις στρατού και αστυνομίας που επιχειρούν εκεί βρίσκεται από το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τόνισε την ανάγκη για ενότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές αλλά και τις υποχρεώσεις των εταίρων για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ο αρχιεπίσκοπος από τις Καστανιές δήλωσε υπερήφανος για τα στελέχη των ελληνικών δυνάμεων, ταυτόχρονα όμως αναφέρθηκε και στις υποχρεώσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας καθώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δήλωσε πως “εδώ είναι τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε σε αυτά τα σύνορα, όχι μόνο να είστε εσείς, για τους οποίους αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας, όχι μόνο να είναι ο στρατός μας […] θα πρεπε να είναι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, οι εταίροι μας αλλά και οι σύμμαχοί μας, διότι μαζί έπρεπε να στηρίζουμε αυτά εδώ τα σύνορα. Είναι ιερά, έχουν ποτιστεί με αίμα, γι’ αυτό πρέπει να οπλιστούμε γι’ αυτά”.

Για τις ροές των μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στη χώρα ο κ. Ιερώνυμος διευκρίνισε πως «δεν έχουμε τίποτα, δεν είμαστε αντίθετοι, τους πονάμε […] δεν τους μισούμε, τους λυπόμαστε, αλλά δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι πρέπει όλα να τα δεχόμαστε, εις βάρος αυτού του τόπου» κάνοντας έτσι και μια αναφορά σε όσα η Εκκλησία και ο λαός έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ