Πε, 13/06/24 | 2:00

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οικονομικά και ανοικοδόμηση Αγίου Νικολάου οι προτεραιότητες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η εξυγίανση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής και η επαναδρομολόγηση της ανοικοδόμησης του ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο 0, οι προτεραιότητες που έχει θέσει εδώ και ένα χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εκλογή του μητροπολίτη Προύσης και Καθηγούμενου της Μονής της Χάλκης Ελπιδοφόρου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και ο κ. Ελπιδοφόρος, θυμήθηκε την ημέρα εκλογής του αναρτώντας στο λογαριασμό του στο Facebook μια κοινή του φωτογραφία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και εκφράζει την ευγνομωσύνη του στο Θεό και την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και στο ποίμνιό του για την πίστη και την αγάπη του.

“Ευγνωμονώ το Θεό και τη Μητέρα μας Εκκλησία για την εκλογή μου, πριν ένα ακριβώς χρόνο. Ευγνωμονώ και εσάς, το ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής μας, για την πίστη και την αγάπη σας. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία”.

Παράλληλα τόνισε ότι ο βασικός του στόχος είναι η ανοικοδόμησης του ναού Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν της Νέας Υόρκης, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος το θεωρεί προσκύνημα, όχι μόνο για τους ομογενείς αλλά εθνικό προσκύνημα.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 45 εκατ. δολάρια γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των ομογενών στους στόχους του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Τα εγκαίνια αν αυτό καταστεί δυνατόν θα τελεστουν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 οπότε και συμπληρώνονται 20 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου και τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ