Η παρουσίαση του διπλού ψηφιακού δίσκου «Ὕμνοι καὶ τραγούδια γιὰ τὴν Παναγία» πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Πρόκειται για τη νέα έκδοση ψηφιακού δίσκου του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον οποίο ψάλλει βυζαντινοὺς ύμνους και ερμηνεύει παραδοσιακὰ τραγούδια η Νεκταρία Καραντζὴ με τη φιλικὴ συμμετοχὴ των Χρόνη Αηδονίδη, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και Márta Sebestyén.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής καθώς και άλλοι συνεργάτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Για το νέο ψηφιακό δίσκο μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χρόνης Αηδονίδης, ο κ. Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο κ. Λάμπρος Λιάβας, ο κ. Γιώργος Μονεμβασίτης, η κ. Νεκταρία Καραντζὴ και ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Διευθυντής του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σημασία του δίσκου αυτού για την ελληνική μουσική παράδοση καθώς και για τη βυζαντινή μουσική.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσα στην έρημο της εποχής μας, οάσεις, όπως είναι αυτός ο διπλός δίσκος, δίνουν κουράγιο κι ελπίδα στους ανθρώπους». Ακόμη, πρόσθεσε ότι «ακούστηκαν ύμνοι εδώ σήμερα που μας αποδεικνύουν ότι η μουσική είναι η γλώσσα των αγγέλων».

Ο πρώτος, εκ των δύο, δίσκος περιέχει δεκατέσσερις από τους πιο αριστοτεχνικούς Βυζαντινούς Ύμνους της Παναγίας ενώ ο δεύτερος ψηφιακός δίσκος περιέχει δώδεκα παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στο όνομα της Παναγίας.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: