Τρίτη 24 Μαΐου 2022 | 23:37

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Να διατηρήσουμε τη φλόγα αυτών που θέλουν να γίνουν ιερείς άσβεστη»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Να διατηρήσουμε τη φλόγα της επιθυμίας των νέων που θέλουν να γίνουν ιερείς αναμμένη, τόνισε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τον κατανυκτικό εσπερινό στον ναό της Αναλήψεως του Κυρίου Ν. Κόσμου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων, την οποία έχει καθιερώσει η Ιερά Σύνοδος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών χοροστάτησε στο σημερινό κατανυκτικό εσπερινό στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 250 παιδιά, που διακονούν στο Άγιο Βήμα σε διάφορους ιερούς ναούς των Αθηνών.

Επίσης, συμμετείχαν υποψήφιοι κληρικοί και νέοι κληρικοί, οι οποίοι παρακολουθούν το Εργαστήριο Υποστηρίξεως Υποψηφίων Κληρικών του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στον εσπερινό έψαλε χορός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

Μετά την ομιλία του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον λόγο πήρε ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διάκριση για έναν πνευματικό.

«Κάθε ένας άνθρωπος είναι μια εικόνα του Θεού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να βλέπουμε την ηλικία, τη διάθεσή τους και να τους αντιμετωπίζουμε ανάλογα», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπο.

Ακόμη, ο κ. Ιερώνυμος είπε για το μυστήριο της εξομολόγησης ότι «έχει σωστική δύναμη κι απέχει πάρα πολύ από την έννοια της τιμωρίας και της εκδίκησης».

Συγκινημένος από την παρουσία τόσων πολλών νέων στον ναό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είπε ότι «η εκκλησία μας προσεύχεται γι αυτά τα παιδιά, να γίνουν λειτουργοί στο θυσιαστήριο του Κυρίου μας».

Ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε ότι «όλοι ζητάνε έναν καλό παπά στην ενορία τους, να είναι καλός λειτουργός και να ενδιαφέρεται για τους ενορίτες. Πολλά από αυτά τα παιδιά έχουν τη φλόγα και θα ήθελαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην εκκλησία. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή τη φλόγα να σβήσει».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε τους νέους που θέλουν να γίνουν ιερείς, «να έχουν πολύ δύναμη για να αντιμετωπίσουν τα σχόλια και τον πόλεμο του κόσμου».

Μετά τον εσπερινό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τίμησε τα παιδιά και τους νέους που με ζήλο διακονούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες κατά την ώρα της θείας λατρείας, βοηθώντας με ουσιαστικό τρόπο τον λειτουργό Ιερέα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ