Κόσμος Ρωσία

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών «Μέχρι την Σύνοδο του 2016 να έχουμε κάνει βήματα μπροστά»

Ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων που θα γίνει το 2016 στην Κωνσταντινούπολη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με αντιπροσωπεία από την εκκλησία της Ρωσίας.

«Το 2016 που θα συναντηθούμε να έχουμε κάνει δυο βήματα μπροστά», εξέφρασε την επιθυμία του ο κ. Ιερώνυμος κατά τη συνομιλία που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Η ρωσική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον μητροπολίτη Ορενμπουργκ και Σαράκτας κ. Βαλεντίνο, τον μητροπολίτη Περμ και Σολικαμσκ κ. Μεθόδιο, τον ηγούμενο κ. Nikodim, πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, τον πρωτοπρεσβύτερο Andrey Anatolievich, τον γραμματέα του μητροπολίτη Ορενμπουργκ καθώς και δημοσιογράφο ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η επίσκεψη αυτή της ρωσικής αντιπροσωπείας στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εκκλησιών στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μιλώντας για τον Πατριάρχη της Ρωσίας, χαρακτήρισε τον κ. Κύριλλο άνθρωπο με πολλά προσόντα .

Τη ρωσική αντιπροσωπεία που συνοδευόταν από τον μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάνδο, υπεύθυνο του γραφείου του θρησκευτικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου, υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Ο μητροπολίτης Δωδώνης διατηρεί χρόνιους δεσμούς με την εκκλησία της Ρωσίας, συγκεκριμένα από το 1978, και εξιστορεί πολλά από αυτή την συνεργασία και ως διευθυντής του γραφείου του θρησκευτικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου.

«Αυτή η ανταλλαγή επισκέψεων είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη και έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνεργασίες ανάμεσα στους Ορθοδόξους», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ζήτησε από τη ρωσική αντιπροσωπεία να μεταφέρει τις ευχές και την αγάπη του στον Πατριάρχη Μόσχας.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ορενμπουργκ και Σαράκτας κ. Βαλεντίνος, αφού αναφέρθηκε στο ταξίδι της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, δήλωσε ότι «στην μεγάλη Σύνοδο το 2016, θέλουμε όλες τις εκκλησίες σαν αδελφές και όχι να είναι η μία μεγαλύτερη από την άλλη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Το τελευταίο αντίο στον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αξώμης

Σερβίας: «Το ουκρανικό ζήτημα δεν είναι εκκλησιαστικό, αλλά καθαρά πολιτικό»

Μόσχας: «Μην αναγνωρίσετε τη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου