Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 19:29

Αργολίδος: “Πρωτόγνωρη η απόφαση της Κυβέρνησης, όμως πολύ σωστά έπραξε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ταύτισή του με την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή των ιερών ακολουθιών εξέφρασε ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Δέκα».

Όπως χαρακτηριστικά λέει «Με βρίσκει σύμφωνο παρ΄ ότι είναι κάτι που μας πονάει. Είναι πρωτόγνωρο, όμως μπροστά στην υγεία των ανθρώπων νομίζω ότι πολύ σωστά έπραξε η Πολιτεία”.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΔΙΣ τόνισε ότι “πάντα η Εκκλησία είναι σκεπτική σε κάποια πράγματα, να πω συντηρητική, δεν ξέρω αν είναι σωστή έκφραση. Ίσως να μην είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος”, ενώ ξεκαθαρίζει πως η απόφαση της Πολιτείας δεν είναι ενέργεια εναντίον της Εκκλησίας, αλλά από ενδιαφέρον για το σύνολο των πολιτών.

Τέλος επεσήμανε πως όλοι πρέπει να αποφεύγουμε τον εκκλησιασμό και να μην κάνουμε τους ήρωες. “Εχουμε ενημερώσει τον κόσμο. Τους τόνισα ότι δεν πρέπει να εκκλησιάζονται οι άνθρωποι. Ο συγχρωτισμός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων. Ακραίες φωνές ηρωισμού πρέπει να απομονωθούν».

Πληροφορίες από Ευάγγελος Μπουγιώτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ