Ελλάδα Μέση Ανατολή

Από το Μπαλαμάντ του Λιβάνου στη Μονή Πεντέλης

46 χρόνια πέρασαν από την πρώτη αποστολή σπουδαστών του τότε Θεολογικού Σεμιναρίου του Balamand στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Κυριακή 25 Ιουνίου για ακόμα μια χρονιά, 8 φοιτητές και συνοδός Καθηγητής του Θεολογικού Ινστιτούτου “ Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” του Πατριαρχείου Αντιοχείας, θα φιλοξενηθούν στο Διορθόδοξο Κέντρο.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι φοιτητές θα παραμείνουν στην πατρίδα μας για ενάμιση μήνα και θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς επίσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, με επισκέψεις σε ενορίες της περιοχής και προσκυνηματικές εκδρομές σε μοναστήρια της χώρας μας.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται με την ενεργό συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Η εορτη του Αγίου Φωτίου, προστάτη της Ιεράς Συνόδου

Γιώργος Δ. Φερδής

Η εορτή του προστάτου της Ιεράς Συνόδου Αγίου Φωτίου

Εκκλησία της Ελλάδος

Κτητορικό μνημόσυνο και λιτάνευση στον Άγιο Αντώνιο Πατησίων

Τίμησαν τον ασκητή της ερήμου στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου-Βριλησσίων

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θερμοπυλών: «Να μιμηθούμε τον Άγιο Αντώνιο για να αντισταθούμε στους πειρασμούς της εποχής»

Σπύρος Παπαγεωργίου