ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Οικουμενικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το εκκλησίασμα που παρακολούθησε την Τρίτη το απόγευμα τον εσπερινό για την απόδοση της εορτής του Πάσχα στην μονή της αγίας Θεοδώρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τους πιστούς της περιοχής, μια ομάδα σπουδαστών θεολογίας σε πανεπιστήμιο της Ρώμης, μεταξύ αυτών ιερείς και μοναχοί της Καθολικής Εκκλησίας, συμμετείχε στην εσπερινή δέηση.

Τα μέλη της ομάδας αυτής προέρχονται από όλο σχεδόν τον κόσμο και σπουδάζουν θεολογία στην Ιταλία. Ανήκουν σε διάφορα μοναχικά τάγματα ενώ κάποιοι από αυτά είναι πάστορες. Μετά το τέλος των σπουδών τους, θα είναι υπεύθυνοι για να εκπαιδεύσουν άλλους θεολόγους σε όλο τον κόσμο, όπως εξήγησε στο orthodoxia.info ο επικεφαλής της ομάδας.

Ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ κ. Νίκος Μαγγιώρος, έχοντας σπουδάσει ο ίδιος στην Ιταλία, ανέλαβε να ξεναγήσει τους σπουδαστές στη Θεσσαλονίκη. “Υπάρχει παραδοσιακή σχέση της Θεολογικής με τα αντίστοιχα πανεπιστήμια της Ιταλίας”, δήλωσε στο orthodoxia.info.

Η ομάδα των σπουδαστών θα επισκεφθεί, εκτός από ναούς και θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, ορισμένους ιερούς τόπους της Β. Ελλάδας, όπως το Άγιον Όρος και τα Μετέωρα. Σκοπός του ταξιδιού τους στη χώρα μας είναι να γνωρίσουν από κοντά και να μελετήσουν την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.

Ο ηγούμενος της μονής της αγίας Θεοδώρας αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, στο τέλος του εσπερινού, μίλησε στους σπουδαστές για τον μοναχισμό και την αποστολή του στον κόσμο. “Πλησιάζουμε τον κόσμο με συμπάθεια και φιλανθρωπία”, είπε χαρακτηριστικά ενώ δέχθηκε ερωτήσεις από τους σπουδαστές σχετικά με την μοναχική ζωή.

Ακόμη, έκανε λόγο για την μονή της αγίας Θεοδώρας και την αποστολή της στην πόλη καθώς εκεί φιλοξενούνται σπουδαστές θεολογικών σχολών της Θεσσαλονίκης. Από την πλευρά του, ο εφημέριους του ναού της μονής πατήρ Πολύκαρπος τους μίλησε για τη λειτουργική ζωή της μονής.

Μετά την ακολουθία, οι σπουδαστές από τη Ρώμη είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους της μονής.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: