Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 23:14

Αποχωρεί από τον θρόνο του ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος (video)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον χρόνο κατά τον οποίο σκοπεύει να απομακρυνθεί από τα μητροπολιτικά καθήκοντα ανακοίνωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Απευθυνόμενος πριν από λίγες ημέρες σε κληρικούς και στελέχη της Μητροπόλεως Καλαβρύτων, ο 78χρονος σήμερα κ. Αμβρόσιος εμφανώς συγκινημένος αποκάλυψε πως στόχος του είναι να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στα τέλη του 2018.

«Πρέπει να φύγω να μην σας φορτώσω τα γηρατειά μου…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος που συμπλήρωσε πως «θέλει ηρωισμό να δει κανείς την ώρα που θα πρέπει να αφιππεύσει από την εξουσία».

Όπως είπε δεν σκοπεύει να φύγει από τα Καλάβρυτα αλλά σκοπεύει να ζήσει σαν απλός πολίτης. Όσο για την αγωνία του; Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ακροατήριο του αυτό που σκέφτεται είναι: «θα είναι και μερικοί που θα μου λένε καλημέρα;… αυτό θα είναι η απόλαυση μου».

Ο κ. Αμβρόσιος άφησε αιχμές για άλλους μητροπολίτες που ενώ δεν έχουν δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την εικόνα που αντίκρισε ο ίδιος κατά την προηγούμενη συνοδική περίοδο στην οποία συμμετείχε, περιγράφοντας σκηνές κατά τις οποίες άλλοι συνοδικοί ιεράρχες δυσκολευόντουσαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.

«Δεν θέλω να φτάσω σε σημείο που θα με λυπηθείτε… Θέλω να φύγω με ψηλά το κεφάλι» σχολίασε ο κ. Αμβρόσιος.

Δείτε τα αποσπάσματα της ομιλίας του στο παραπάνω βίντεο στο οποίο μπορείτε να βρείτε σύνδεσμο για ολόκληρη την ομιλία όπως ο ίδιος έδωσε στην δημοσιότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ