Με ένα συγκινητικό μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το οποίο ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ως εκπρόσωπος του Οικ. μας Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος χαιρέτισε τον μεγάλο πολιτικό και το σπουδαίο οικογενειάρχη, στέλνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Ιουνίου τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Τρισάγιο στην μνήμη του Κων/νου Μητσοτάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, του Σεβασμιωτάτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Νωρίτερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια τέλεστηκε Αρχιερατικό τρισάγιο συμπροσευχούμενου του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο κ. Δαμασκηνός, συλλυπήθηκε τους συγγενείς και αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στο πρόσωπο του π. Πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, πλειάδα Κληρικών από διάφορες Μητροπόλεις, ενώ παρέστησαν τα παιδιά και οι συγγενείς του εκλιπόντος.

Εκ της Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info