Ελλάδα

Αποτελεσματικές οι δράσεις της μητρόπολης Δημητριάδος στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Το γεγονός ότι η τοπική Εκκλησία στέκεται στο ύψος της, παρά τα προβλήματα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Μαγνησία, επεσήμανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, σήμερα το απόγευμα στην ετήσια συνάντηση των γυναικών που συμμετείχαν στον έρανο αγάπης που πήγε λίγο καλύτερα απ’ ότι πέρυσι.

«Παρακολουθώ αυτές τις ημέρες το διάλογο που γίνεται για την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και, δόξα τω Θεώ, στον τόπο μας αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα των υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία με τη συνεργασία, εδώ και τρία χρόνια, του Δήμου», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ο κ. Ιγνάτιος υπενθύμισε ότι το 2008 μίλησε για πρώτη φορά για την ανάγκη ύπαρξης των συσσιτίων που τώρα επεκτάθηκαν σε 28 σημεία εγκαινιάζοντας ακόμη δύο φέτος.

«Έχουμε δώσει λύση για οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη. Έχει αντιμετωπιστεί το θέμα της στέγης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και έκτακτα φαινόμενα, όπως, για παράδειγμα, πρόσφατα ένα σπίτι ρομά στη συνοικία Αγ. Παρασκευής που έχασε τη στέγη του. «Το παιδί μου είπαν πηγαίνει βρεγμένο στο σχολείο. Μέσα σε μία ημέρα είχε αποκατασταθεί η στέγη, χάρη σε ανθρώπους που προσφέρθηκαν από την πλευρά της Μητροπόλεως να επισκευάσουν αυτό το σπίτι και μάλιστα το εξοπλίσαμε κιόλας», τόνισε.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ περισσότερα. Μακάρι να δώσει ο Θεός να μειωθούν τα προβλήματα να βρουν πολλοί άνθρωποι εργασία που το θεωρώ το πιο σπουδαίο, ήταν η ευχή του σεβασμιώτατου.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε από καρδιάς τις πάνω από 500 γυναίκες που συμμετείχαν στον έρανο αγάπης και χαρακτήρισε το έργο τους δύσκολο αλλά απόλυτα αναγκαίο στις μέρες μας.

«Το ευχάριστο είναι ότι φέτος έχουμε ξεπεράσει το περυσινό όριο, φθάσαμε τις 79.000 €. Ίσως δεν είναι τόσο εντυπωσιακό στο άκουσμα, αλλά σημαντικό γι αυτό που γίνεται καθημερινά εδώ στον τόπο μας. Θα ευχαριστήσω τις κυρίες», ανέφερε ο Μητροπολίτης, που σημείωσε ότι τα έσοδα από τον έρανο την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν 73.000 €.

Ο κ. Ιγνάτιος πρόσθεσε ότι πριν την κρίση ήταν δύσκολο να βγει κάποιος για έρανο, αλλά τώρα οι γυναίκες βγαίνουν με μεγαλύτερο κουράγιο και δύναμη και τα καταφέρνουν, γιατί το έργο πλέον είναι φανερό και γνωστό, ενώ χαρακτήρισε τις γυναίκες τον μεγάλο θησαυρό της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο αγάπης, αποτελούν τον ετήσιο προϋπολογισμό του Φιλόπτωχου Ταμείου, ενώ δίνονται τα βοηθήματα τα βοηθήματα άμεσα μέσα στα Χριστούγεννα και τα άλλα αποτελούν παρακαταθήκη για να αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις και βεβαίως κάθε ανάγκη που έχουν οι Ενορίες.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Δημητριάδος: «Οι ιερείς μας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκληση ή αναγκαιότητα;

Σοφία Καρεκλά

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα και την Εκκλησία μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη, δεν φοβήθηκαν τη συνάντηση με τους άλλους»

Σπύρος Παπαγεωργίου