Πολύπλευρες ανθρωπιστικές δράσεις που συμβάλλουν ουσιαστικά στην διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, στην ενημέρωση και την πρόληψη για το Alzheimer αλλά και στην ανακούφιση και καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων υλοποίησε το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου στην Χίο η «Αποστολή».

Κλιμάκιο του οργανισμού διένειμε περισσότερες από 800 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές, παιδιά οικονομικά αδύναμων και πολύτεκνων οικογενειών της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών. Οι μαθητές των σχολείων της περιοχής του Βολισσού, που επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για να παραδώσουν μέρος των σχολικών ειδών, εξέφρασαν με τον πλέον εκδηλωτικό τρόπο τη χαρά και την ικανοποίηση τους για τη σημαντική προσφορά και τους χάρισαν ζωγραφιές που δημιούργησαν.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και το Αγροτικό Ιατρείο Παρπαριάς.

Επιπλέον, ειδική ομάδα με επιστημονικό προσωπικό από το «Καρέλλειο- Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής», με τη συνδρομή της εταιρεία ΜΕΓΑ, χορήγησε τεστ μνήμης σε περισσότερα από 100 άτομα άνω των 60 ετών ενώ πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Alzheimer στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, παραδόθηκαν μεγάλες ποσότητες με πακέτα προσωπικής υγιεινής και υπνόσακους στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Μερσινίδι. Με τη συγκεκριμένη προσφορά, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμβάλει ουσιαστικά στην αξιοπρεπή διαμονή και το σεβασμό των ανθρώπων που οι συνθήκες τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για τη συνεχή υποστήριξη και την πολυδιάστατη προσφορά της λέγοντας «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και προβλήματα και η συνεχής υποστήριξη του έργου και των προσπαθειών μας από την «Αποστολή» έχουν για μας ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Περισσότερο από ποτέ η Εκκλησία μας, εφαρμόζοντας το Ευαγγέλιο, επιχειρεί να καλύψει ένα σημαντικό μέρος αναγκών προσφέροντας ανακούφιση σε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου επισημαίνοντας ότι «η παρουσία της «Αποστολής» στη Χίο υπήρξε πολυδιάστατη. Επιχειρήσαμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης βοηθώντας να ξεπεραστούν καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του νησιού. Όλοι μαζί ας ενώσουμε, επιτέλους, τις προσπάθειές μας. Η «Αποστολή» θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση».

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: