Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 | 0:54

Αποστολή… να βρίσκεται κοντά σε εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης βρεφών, παιδιών και εφήβων που οι οικογένειες τους ή τα εγκατέλειψαν ή δεν μπορούν να τα βοηθήσουν λόγω της οικονομικής κρίσης έχει προχωρήσει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις αρχές Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διάθεση βρεφικών και παιδικών τροφών, ειδών υγιεινής, παιχνιδιών, την μελέτη με εκπαιδευτικούς, την ψυχολογική στήριξη από ειδικούς αλλά και την προσφορά εθελοντικής εργασίας σε δομές της Αττικής που φιλοξενούνται παιδιά.

Σήμερα, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης όπου συζήτησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό τρόπους στήριξης των προσπαθειών τους για την διευκόλυνση τους έργου τους.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου, παραδόθηκαν 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη αλλά και προϊόντα υγιεινής για βρέφη και παιχνίδια.

Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Καθηγητής κ. Αριστείδης Ζούμπος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κ. Μαρία Γιαλαμά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στην Αποστολή που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με κατανόηση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Ο κ. Δήμτσας εξέφρασε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, στους εργαζόμενους τις ευχαριστίες για το έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και επισήμανε ότι η Αποστολή με τα προγράμματα της θα συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή σε εκείνα που δεν έχουν δίπλα τους γονείς τους. «Η Ελλάδα μια χώρα υπερήφανη», ανέφερε ο κ. Δήμτσας, «έχει στηρίξει, σε δύσκολες εποχές, την ύπαρξη της, στη συνοχή της οικογένειας. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Εκκλησία , όπως έπραξε πάντα, θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στα παιδιά και τις οικογένειες τους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ