Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 22:24

Αποστολή και Konrad Adenauer: Διοργάνωσαν διημερίδα για τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Konrad Adenauer συνδιοργάνωσαν με επιτυχία διημερίδα, στις 16 και 17 Μαρτίου, με θέμα “Ο κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

Στα πλαίσια της διημερίδας, συζητήθηκε, η πολυδιάστατη δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην τρέχουσα περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η Εκκλησία κλήθηκε να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν.

Προσκεκλημένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών εκκλησιαστικών οργανώσεων παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκκλησίες στο κοινωνικό τους έργο. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην παράδοση της κοινωνικής προσφοράς της Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής αναφέρθηκε στον πολιτισμό της αλληλεγγύης στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ ο Καθηγητής κ. Βασίλειος Μακρίδης στο κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας στην Ελλάδα. Η καθηγήτρια Gabriel μίλησε για την κοινωνική προσφορά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής διευθυντής της Αποστολής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρουσίασε διεξοδικά τη δράση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση των χριστιανικών εκκλησιών στην Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φτώχειας των λαών της γηραιάς ηπείρου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ειλικρινούς διαλόγου με μόνη προϋπόθεση την ανιδιοτελή χριστιανική αγάπη καθώς και της επιστροφής της Ευρωπαϊκής ένωσης στις ιδρυτικές της αρχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ