Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψαν σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η δρομολόγηση κοινών δράσεων, μέσω της εκπόνησης συγκεκριμένων προγραμμάτων, στους τομείς της καταπολέμησης της φτώχειας, της σίτισης, της υγείας, της παιδείας, της προάσπισης της τρίτης ηλικίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ο κ. Πατούλης έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο ένα συμβολικό δώρο, τιμώντας την προσφορά της Αρχιεπισκοπής στην κοινωνία. «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Αττικής» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή για εμάς που υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στην Περιφέρεια Αττικής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια, μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» και με την πολύτιμη συνδρομή του Γενικού Διευθυντή κ. Δήμτσα, έχουμε αναπτύξει μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία με μόνο στόχο την ουσιαστική στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είμαι πολύ περήφανος και το θεωρώ από τα σημαντικότερα, στην πολύχρονη αυτοιδιοικητική μου θητεία. Σήμερα επισφραγίσαμε το ξεκίνημα μίας νέας πορείας αυτή τη φορά της Περιφέρειας Αττικής με την Αρχιεπισκοπή, για την υλοποίηση περισσότερων δράσεων, με στόχο τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και τη δρομολόγηση παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο σε διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Θα αξιοποιήσουμε το σημαντικό έργο της εκκλησίας μας, δημιουργώντας κοιτίδες πολιτισμού, εκπαίδευσης, πολιτισμού για τους πολίτες και κυρίως για τους νέους μας, που θέλουμε να τους κρατήσουμε εδώ στη χώρα μας και να πάψει το θλιβερό φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος ότι η συνδρομή της Αρχιεπσικοπής στην προώθηση του κοινωνικόύ έργου της Περιφέρειας θα είναι πολύτιμη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρόσκληση αλλά για την επιλογή να γίνει μία ανανέωση της συνεργασίας τους και ένα νέο ξεκίνημα, ιδιαίτερα σε μία συμβολική περίοδο όπως είναι οι εορτές των Χριστουγέννων. «Είναι χρέος μας όλο αυτό τεράστιο έργο που έχει γίνει μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή, να το υπεθυμίζουμε και να το αποτυπώσουμε» τόνισε και πρόσθεσε: « Δεν είναι τόσο επίτευγμα της «Αποστολής» αλλά κυρίως κατόρθωμα χιλιάδων απλών ανθρώπων, οι οποίοι με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς θέλησαν να στηρίξουν την κοιννωνία μας. Σήμερα ανανεώνουμε αυτή την προσπάθεια μέσα από τη συνεργασία της Πειρφέρειας Αττικής με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με στόχο της στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και δοκιμάζονται και μας δίνεται η ευκαιρία να διευρύνουμε το έργο της Αρχιεπισκοπής και σε άλλες ιερές Μητροπόλεις της Αττικής. Είμαι βέβαιος ότι και αυτοί θα συνεργαστούν γόνιμα μαζί μας και θα αγκαλιάσουν το έργο μας. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά τα αποτελέσματα αυτής της νέας μας συνεργασίας θα είναι εξαιρετικά».

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κ. Δήμτσα, των Αντιπεριφεριεαρχών Ν. Πέππα, Γ. Δημόπουλου, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Ε. Δουνδουλάκη, Μ. Κουρή, Α. Αυγερινού, Β. Γιαννακόπουλου, Λ. Κοσμόπουλου, Α. Λεωτσάκου, Δ. Νάννου και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Μπόνης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info