Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 16:34

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Σκληρή επιστολή μητροπολίτη Πειραιώς κατά του Προκατόχου του στην Ιερά Σύνοδο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ένα βήμα πριν την σύγκρουση βρίσκονται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τον προκάτοχο του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικο, με αφορμή τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς στο Καπανδρίτι.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info ο μητροπολίτης Πειραιώς ενημέρωσε σήμερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με τρισέλιδη επιστολή του η οποία αναγνώσθηκε στους συνοδικούς μητροπολίτες. Στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ καταγγέλλει ουσιαστικά τον προκάτοχό του για την απόφαση του να ενοικιάσει την έκταση στην οποία βρίσκονται εδώ και χρόνια οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στο Καπανδρίτι σε έκταση ιδιοκτησίας του Σωματείου Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος που είχε ιδρύσει ο μητροπολίτης Καλλίνικος δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν την προηγούμενη κατασκηνωτική περίοδο εξαιτίας διαδικαστικών προβλημάτων και αυθαίρετων κατασκευών. Με απόφαση του μητροπολίτη πρ. Πειραιώς οι κατασκηνώσεις παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο ύψους 20.000 ευρώ στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας προκειμένου να αναλάβει την νομιμοποίηση των ατασθαλιών να τις επισκευάσει και να τις λειτουργήσει εκείνη.

Στην επιστολή που αναγνώσθηκε στην ΔΙΣ ο μητροπολίτης Πειραιώς υπενθυμίζει στον προκάτοχό του πως μπορεί μεν η έκταση να ανήκει στο Σωματείο που ίδρυσε ο ίδιος όμως τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων προέρχονται από τους κατοίκους του Πειραιά οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις κατασκηνώσεις από το υστέρημα τους. Μάλιστα σημειώνει πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στις εγκαταστάσεις προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πειραιώς που εκείνη την εποχή ξεπέρασε τα 200.000.000 δραχμές.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του orthodoxia.info στην επιστολή υπενθυμίζεται πως από την ημέρα που ο κ. Καλλίνικος παραιτήθηκε του θρόνου του, η Μητρόπολη δαπανά ποσό άνω των 150.000 ευρώ ετησίως για την συντήρηση του ενώ τον φιλοξενεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της στις έτερες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία.

Ιεράρχες που έχουν γνώση του περιεχομένου της επιστολής του μητροπολίτη Πειραιώς σημειώνουν πως ο κ. Σεραφείμ στέλνει τελεσίγραφο στον προκάτοχο του λέγοντας του πως αν δεν επαναφέρει το καθεστώς των κατασκηνώσεων στην προ της μεταβίβασης κατάσταση έως την 31η Μαρτίου, θα του ζητήσει να εγκαταλείψει το κτίριο της Μητροπόλεως Πειραιώς όπου ζει τα τελευταία χρόνια, ενώ θα διακόψει και κάθε οικονομική παροχή ώστε με τα χρήματα αυτά να βρεθεί άλλος χώρος για την κατασκευή νέων κατασκηνώσεων.

Μάλιστα σημειώνει πως στην περίπτωση αυτή θα ενημερωθούν με εγκύκλιο σημείωμα οι κάτοικοι του Πειραιά ώστε να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά τους δεν θα μπορούν πλέον να πάνε στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως.

Ρόλο “πυροσβέστη” ανέλαβε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον γέροντα του, μητροπολίτη πρ. Πειραιώς ώστε να θεραπευθεί το πρόβλημα.

Κληρικοί που γνωρίζουν την υπόθεση χαρακτήρισαν στο orthodoxia.info τουλάχιστον “ατυχή” την ενέργεια αυτή του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς ενώ την αποδίδουν σε χειρισμούς αρχιμανδρίτη μέλους της αδελφότητας Χρυσοπηγή ο οποίος βρίσκεται κοντά στον γέροντα ιεράρχη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ