Ευρώπη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εκκενώθηκε ο ελληνορθόδοξος ναός στο Παρίσι για την απειλή βόμβας

ORTHODOXIA.INFO | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΙΣΙ Γιώργος Φερδής Μια τρομακτική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν στον ελληνορθόδοξο καθεδρικού ναό του αγίου Στεφάνου στο Παρίσι σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας που τελέσθηκε για τη χειροτονία του επισκόπου Μελιτηνής Μαξίμου.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του orthodoxia.info στο Παρίσι Γιώργος Φερδής, τη στιγμή που ξεκίνησε η χειροτονία, μπήκε στον ναό άνδρας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της γαλλικής αστυνομίας ο οποίος ζήτησε από τον μητροπολίτη Γαλλίας που βρισκόταν στην Ωραία Πύλη του ναού  να διακοπεί η Θ. Λειτουργία ώστε να εκκενωθεί ο ναός.

Οι αρχές είχαν εντοπίσει ύποπτο αντικείμενο στην είσοδο του ναού, μια κόκκινη βαλίτσα, και θεώρησαν πως επρόκειτο για βόμβα.

Ύστερα από την έκκληση των αρχών η Θ. Λειτουργία διακόπηκε και όλο το εκκλησίασμα μαζί με τους κληρικούς, πολλοί εκ των οποίων είχαν ταξιδέψει από την Ελλάδα στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχουν την χειροτονία του νέου επισκόπου, εκκένωσαν τον ναό και μεταφέρθηκαν σε απόσταση ασφαλείας.

Στο σημείο μεταφέρθηκε ειδικό ρομπότ της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το οποίο πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου, το οποίο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν τελικά εκρηκτικός μηχανισμός.

Αφού διαπιστώθηκε πως τελικά οι παρευρισκόμενοι λαϊκοί και κληρικοί δεν διέτρεχαν κίνδυνο, η αστυνομία αποχώρησε για να ολοκληρωθεί η Θ. Λειτουργία και η χειροτονία του νέου επισκόπου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Γαλλίας: «Όλα τα χρωστάμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Γιώργος Δ. Φερδής

Η Ά Στάση των Χαιρετισμών στο Παρίσι

Γιώργος Δ. Φερδής

Γαλλίας: «Όλοι αμαρτάνουμε, η ουσία είναι να σηκωνόμαστε»

Γιώργος Δ. Φερδής

Η ιστορική ομιλία του μητροπολίτη Γαλλίας στην ενθρόνιση του πρώτου Προκαθημένου της Εκκλησίας Ουκρανίας

Αναδημοσίευση

Αλλαγές στην Μητρόπολη Γαλλίας

Γιώργος Δ. Φερδής

Η «Εικονοκλαστική Σέχτα» ανέλαβε την ευθύνη στον Άγιο Διονύσιο – Απειλεί με νέα χτυπήματα

Σπύρος Παπαγεωργίου