Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού τελέσθηκε Αγιασμός, το απόγευμα της Πέμπτης 31 Αυγούστου στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου ( Ίδρυμα Αγία Σοφία ) στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου, για την έναρξη των εργασιών του Β’ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών.

Στη συνέχεια στον σημείο που βρίσκεται ο ανδριάντας του αείμνηστου Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη, τελέσθηκε επιμνημόσυνος δέηση και πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια, ακολουθώντας καταθέσεις στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Πριν την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου σύντομους χαιρετισμούς απέδωσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», αναφερόμενος στη σπουδαία θέση του Αποκόρωνα και την σημασία της θέσεως αυτής διαχρονικά, καθώς και στον πολιτισμό που διαφυλάττει η περιοχή αυτή.

Απο την Πέμπτη 31 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιασθούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αποκόρωνα Χανίων.

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης έκλεισε με τους χαιρετισμούς των οργανωτών, των επισήμων και φορέων.

Φωτογραφικό υλικό της κ. Αθηνάς Γαλανάκη.
Γραφείο Τύπου της Ι.Μ.Κ.Α.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: