Ελλάδα

Αποβλήθηκε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Μονής Βατοπαιδίου

Αποβλήθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Βατοπαιδίου, η πολιτική αγωγή ως προς το σκέλος της διεκδίκησης αποζημίωσης του Δημοσίου από την Ιερά Μονή για τα πέντε ακίνητα, για τα οποία έχουν εκδοθεί οριστικές αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων υπέρ της Μονής.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αποβληθεί και η πολιτική αγωγή σε βάρος της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, κάνοντας δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο έλαβε γνώση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται στις 12 Φεβρουαρίου 2010, όταν ο υπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να ασκήσει κάθε νόμιμη ενέργεια για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Από τότε, όπως τόνισε η Εισαγγελέας, είχε προθεσμία 6 μηνών προκειμένου να καταθέσει αγωγή σε βάρος της Αικατερίνης Πελέκη, κάτι όμως που δεν έπραξε.

«Το Δημόσιο δεν μπορεί να παρασταθεί για να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος της κατηγορουμένης» είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

Ολοι οι κατηγορούμενοι δια μέσω των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του ηγούμενου Εφραίμ, Γιάννης Γιαννίδης, τόνισε πως ο εντολέας του «έπραξε εν πνεύματι δικαίου και με την πεποίθηση πως έκανε το σωστό».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ιερώνυμος: «Ο Γέρων Ιωσήφ ήταν στη χορεία των συγχρόνων οσίων, μαζί με τον Άγιο Παΐσιο, τον Άγιο Πορφύριο»

Εκκλησία της Ελλάδος

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος

Ι.Μ. Κισάμου

Υποδοχή της κάρας Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Αναδημοσίευση

Υποδοχή της κάρας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Μητρόπολη Κιτίου

Αναδημοσίευση

4η Ερευνητική και Εκπαιδευτική Αποστολή στο Άγιον Όρος

Αναδημοσίευση

Σε δίκη παραπέμπεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αναδημοσίευση